Duurzaamheid

Duurzaamheid
In de wereld van installatiebureaus heeft het principe ‘duurzaamheid’ vaak niet de prioriteit. Van overbodige ritten tot onnodig afval: veel bedrijven zoals de onze kunnen nog stappen zetten om een positieve bijdrage aan het milieu te leveren. Als installatiebureau dat graag meegaat met de tijd hechten wij extra belang aan de positieve impact die wij kunnen hebben op het milieu. Daarom voeren wij al onze werkzaamheden zo duurzaam mogelijk uit. Duurzaamheid komt dan ook terug in verschillende aspecten van ons werk: zowel onze manier van werken als de geleverde diensten en producten dragen bij aan de strijd tegen klimaatverandering.

Materialen
Instalado gebruikt alleen de benodigde materialen van hoge kwaliteit. Om deze reden kunnen wij ook materialen hergebruiken en is er sprake van minder onnodig afval. Op deze manier dragen ook wij ons steentje bij aan het oplossen van het afvalprobleem!

Ketelvervanging
Het liefst zouden wij in elk gebouw een waterpomp willen zien. Waterpompen werken niet op gas en verminderen daardoor in één klap de klimaatimpact. Waar een waterpomp niet geplaatst kan worden, vervangen wij de huidige cv-ketel door een zuinigere variant. Deze bespaart niet alleen in de maandelijkse stookkosten, maar verbruikt ook minder energie.

Zuinige ritten
De ritten van onze monteurs worden zo rendementvol (en daarmee ook zo duurzaam) mogelijk ingepland. Op deze manier hoeft er niet onnodig gereden te worden, waardoor wij enorm veel brandstof besparen. Daarbij rijden de monteurs in nieuwe, zuinige bussen en gaan wij dus in het geheel zo zuinig mogelijk om met brandstof!

Een groenere toekomst
Wij zijn ons ervan bewust dat er nog veel meer mogelijke manieren bestaan om als bedrijf te verduurzamen. Stap voor stap werken wij aan een groenere, zuinigere en duurzamere toekomst. Er zijn belangrijke stappen waar wij op een dagelijkse basis naartoe werken, maar voor nu is Instalado al goed op weg!


Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave, kennismaking of advies.
Contact opnemen